![]() |
فرآیند اسمبل کردن یک سیستم چگونه است؟ - نسخه قابل چاپ +- مشاوره فنی (https://gofteman.behsys.net) +-- انجمن: آموزش فنی (https://gofteman.behsys.net/forumdisplay.php?fid=1) +--- انجمن: آموزش اولیه سخت افزار (https://gofteman.behsys.net/forumdisplay.php?fid=2) +---- انجمن: آشنایی با قطعات کامپیوتر (https://gofteman.behsys.net/forumdisplay.php?fid=32) +---- موضوع: فرآیند اسمبل کردن یک سیستم چگونه است؟ (/showthread.php?tid=15) |
فرآیند اسمبل کردن یک سیستم چگونه است؟ - کاوه - 18-05-2015 نخست باید بدانیم که برای سر هم کردن یک سیستم به چه قطعاتی نیاز داریم:
1-یک کیس یا جعبه که همه ی قطعات در آن سوار می شود.
2- مادریورد یا بورد اصلی
3- CPU که در واقع مغز متفکر و پردازنده ی هر سیستمی است که مخفف این سه واژه است:
Central Prossesor Unit: واحد پردزاش مرکزی
4- پنکه ی سی پی یو که درست روی آن قرار می گیرد چونکه فعالیت و کنش سی پی یو بالاست و نیاز دارد که به سرعت خنک شود و گرنه زود از بین می رود.
5- هارد دیسک (HDD) که همه ی داده ها و اطلاعات در آن انباشته می شود.
6- منبع تغذیه ی برق سیستم یا Power که معمولا در بخش بالا و تهِ کیس جا می گیرد.
7- کارت گرافیک (VGA) که بر روی مادربورد سوار می شود.
8- کارت حافظه (RAM) که بر روی مادربورد سوار می شود.
9- کارت شبکه (Lan Card) که برای اتصال به شبکه ی جهانی اینترنت است.
نکته :
در اهمیت مادربورد همین بس که همه ی قطعات یک سیستم به نوعی نیازمندش هستند بدین گونه که یا مستقیما بر رویش سوار می شوند مانند CPU، VGA،RAM و ... یا با کابل به آن متصل می شوند مانند منبع تغذیه، هارد دیسک، سی دی رام، دی وی دی رام(DVD ROM) بر روی مادربورد ، پورت هایی و فضاهایی تعبیه شده است که این قطعات بر روی آنها سوار می شوند و در واقع می توان گفت مادربورد، مدیر و مجری همه ی کنش هایی است که در یک سیستم انجام می گیرد.
حال می رسیم به بستن تک تک قطعات و سخت افزارهای یک سیستم:
1-نخست DVD ROM یا CD ROM را با پیچ های کوتاه دنده ریز می بندیم.
2- Floppy اگر باشد.
3- هارد دیسک (HDD) با پیچ های متوسط.
نکته:
پیچ ها را ضربدری می بندیم و پس از اینکه از درستی قرارگیری سخت افزار مطمئن شدیم آن ها را سفت می کنیم.
4- Mother bord پیش ازسوار کردن این صفحه ی همه کاره ی فرمانده، باید چهار پیچ زرد رنگ عایق بندی شده با چسب یا پیچ های پلاستیکی را به عنوان پایه مادربورد قرار دهیم، مادربورد را بر روی آنها قرار داده و سپس با پیچ های دنده ریز عایق بندی شده مادربورد را ببندیم.
نکته:
پیچ ها نباید زیاد سفت شوند چون بعدها باعث ترک مویی در مادربورد و تخریب آن می شود.
5- سپس به ترتیب CPU، CPU FAN، V.G.A، LAN Card، RAM را روی مادربورد می بندیم.
سپس محافظ درگاه IO (مخفف Input و Output) را سر جایش می گذاریم.
نکته:
در بسیاری کیس ها دیده می شود که بخشی از پشت کیس، باز به حال خود رها شده و این باعث می شود با گذشت زمان، گرد و خاک زیادی روی قطعات درون کیس نشسته و به آنها آسیب بزند، در شرکت به سیستم، ما تا آنجایی که ممکن و منطقی باشد، این فضاهای ورود خاک و گرد و غبار را می بندیم.
بعد به متصل کردن کابل های ریز و درشت، و پهن و باریک می پردازیم؛ پایین ساعت سیماس، سمت راست، چند دسته شاخک هست که با نقشه یا به زبان انگلیسی، روی مادربورد نوشته شده که چگونه و چطور باید چه کابلی کجا نصب شود.
از سمت چپ، نخستنین ردیف، چهار شاخه Speaker است که دو سیم زرد و سیاه به هم پیچیده است.
یک رشته سیم سفید و سرخ به هم پیچیده است که به صورت افقی به درون ردیف پایین سمت چپ شاخک ها فرو می رود که رویش نوشته HDLED ؛ نمودارش تقریبا به مانند شکل زیر است:
PANEL 1:
چهار بخش زیر است که دو به دو روبه روی هم قرار می گیرند و سر جمع، هشت شاخک فلزی کوچکند:
PWRBTN( دو رشته سیم سیاه و سبز) PLED(دو رشته سیم سفید و سبز)
RESET (دو رشته سیم سرخ و سیاه) HD LED (دو رشته سیم سفید و سرخ)
6- بخش پایانی، منبع تغذیه است که یک رشته سیم انبوه که 22 سیم رنگارنگ را در بر می گیرد بر روی مادربورد نصب می شود( سه سیم نارنجی، هفت سیم سیاه، یک زرد، سه سرخ، یک بنفش، یک آبی و ...) همه ی این رشته سیم ها در یک سوکت 22 سوراخی فرو می روند و ان سوکت در سمت راست Cpu Fan ، به صورت عمودی نصب می شود؛ و نیز یک رشته سیم چهارتایی، دو زرد و دو سیاه، که در درون سوکتی چهار قسمتی با نام Mot قرار گرفته، از منبع تغذیه بیرون می آید و در بالای سمت چپ مادربورد در کنار دو خازن مسی و اگر بخواهم دقیق تر بگویم، بالای سر چهار خازن باتری شکل، نصب می شود.
|