یک MAC Address، بر روی هر کارت شبکه همواره دارای طولی مشابه و یکسان می باشند. (شش بایت و یا 48 بیت) در صورت بررسی MACAddress یک کامپیوتر که بر روی آن کارت شبکه نصب شده است ، آن را با فرمت مبنای شانزده (Hex) مشاهده خواهید دید . مثلا MAC Address کارت شبکه موجود بر روی یک کامپیوتر می تواند به صورت زیر باشد :
زمانی که یک تولید کننده مانند اینتل ، کارت ها ی شبکه خود را می سازد ، آنان هر آدرس دلخواهی را نمی توانند برای MAC Address در نظر بگیرند . در صورتی که همه سازندگان کارت های شبکه بخواهند بدون وجود یک ضابطه خاص ، اقدام به تعریف آدرس های فوق نمایند ، قطعا امکان تعارض بین آدرس های فوق بوجود خواهد آمد . (عدم تشخیص سازنده کارت و وجود دو کارت شبکه از دو سازنده متفاوت با آدرس های یکسان) .حتما این پرسش برای شما مطرح می گردد که MAC Address توسط چه افراد و یا سازمان هائی و به چه صورت به کارت های شبکه نسبت می شود ؟ به منظور برخورد با مشکلات فوق ، گروه IEEE، هر MAC را به دو بخش بهره کرده که بخش نخست آن به منظور شناسائی سازنده کارت و دومین بخش به سازندگان مک اختصاص داده شده تا آنان یکشماره سریال را در آن درج نمایند. کد سازندگان بر اساس 2700- RFC به آنان نسبت داده می شود. در صورت دیدن RFC فوق حتما متوجه خواهید شد که برخی از سازندگان دارای بیش از یک کد می باشند .علت این امر به حجم گسترده محصولات تولیدی آنان بر می گردد. با این که MAC Address در حافظه کارت شبکه ثبت می گردد ، برخی از تولید کنندگان به شما این اجازه را خواهند داد که با دریافت و استفاده از یک برنامه خاص ، بتوانید بخش دوم MAC کارت شبکه خود را تغییر دهید( شماره سریال کارت شبکه ) . علت این موضوع به استفاده مجدد از سریال های استفاده شده در سایر محصولات تولید شده توسط آنان برمی گردد. (تجاوز از محدود مورد نظر)
در حال حاضر احتمال این که شما دو کارت شبکه را خریداری نمایید که دارای MAC Address یکسانی باشند، بسیار ضعیف و شاید هم غیرممکن باشد.
منبع: مفهوم و کاربرد شبکه، میثاق نوازنی، ص 28 و 27.